World Telecom maakt het mogelijk om het gebruik van mobiele telefoons in het  buitenland te voorkomen en maakt roaming preventie mogelijk.

 

Normaal gesproken, als een mobiele telefoon (dwz een SIM-kaart) in het buitenland wordt gebruikt, telefoon abonnee betaalt de hoge roamingtarieven voor zowel inkomende gesprekken en voor eigen gemaakte gesprekken.

 

Echter, wanneer u een lokale SIM-kaart of een lokaal telefoonnummer van het bezochte land gebruikt, geen roaming-kosten zullen worden betaald om gesprekken te ontvangen. Dit is roaming preventie stap 1. De truc is om het gesprek naar uw telefoon door te schakelen naar een telefoon van de bezochte land, en dit is mogelijk met World Telecom. U kunt ook bellen met World Telecom in het buitenland en op deze manier roaming tarieven volledig  elimineren. Dit is roaming preventie stap 2.

Roaming Preventie bij het ontvangen van oproepen in het buitenland:

Normaal gesproken, uw mobiele telefoon is aangesloten op een ander mobiel netwerk in het buitenland, en u betaalt zeer hoge roaming-kosten voor dit. World Telecom kan de oproepen naar uw mobiel telefoon doorsturen naar een telefoonnummer in bezochte land, en kan op deze manier roaming tarieven elimineren.

 

Als World Telecom DIDs (virtuele telefoonnummers) biedt in uw land, dan is deze doorschakeling mogelijk. U schakelt alle gesprekken naar uw mobiel door naar een door World Telecom aan u gegeven telefoonnummer.  Gesprekken naar dit telefoonnummer worden dan doorschakeld naar een mobiele of vaste lijn in het land dat u bezoekt.

 

Om dit te illustreren als een voorbeeld, een World Telecom klant in Duitsland koopt een DID in Duitsland, en hij schakelt zijn mobiele telefoon naar dit nummer voordat hij gaat naar de VS. Oproepen naar dit nummer (Duitse DID) worden dan doorgestuurd naar een Amerikaanse mobiele telefoon die klant zal gebruiken als hij in de VS is.

 

Op deze manier, zal onze klant betalen voor een lokaal gesprek in Duitsland en World Telecom tarief voor het doorsturen van oproepen naar de VS nummer, in plaats van de roaming-kosten te betalen.

 

In het geval dat onze klant zijn World Telecom account met een VOIP- of softphone gebruikt terwijl hij in de VS is, dan zal ook doorschekeling naar het Amerikaanse nummer niet nodig zijn, en in dit geval zal de klant de oproep in de VS ontvangen met alleen de kosten van een lokaal gesprek in Duitsland.

Roaming Preventie tijdens bellen in het buitenland:

World Telecom kan gebruikt worden om goedkoop naar het buitenland te bellen in een van de volgende manieren:

 

  • Door het gebruik van een softphone of een geschikte Akilfon dialer op een computer of met een internet-aangesloten smartphone,
  • Door het gebruik van onze Dialer (web telefoon) op World Telecom website
  • Door gebruik van een van onze inbel servicenummers in het land dat hij bezoekt,
  • Door het initiëren van een callback telefoontje naar onze callback nummer, of
  • met behulp van een VOIP-apparaat (IP telefoon) in het buitenland
 

Belangrijke opmerking: Probeer uw eigen mobiele telefoon die is in een roaming-gebied niet te gebruiken voor het gebruik van World Telecom diensten. U betaalt altijd roamingtarieven voor alle oproepen naar / vanaf uw mobiel in het buitenland. Enige uitzondering van dit regel is als u uw mobiel telefoon van een EU-land in een ander EU-land gebruikt. Bel onze call-centre voor een uitleg.